בעשור האחרון אפשר היה לראות כיצד הופכות מצלמות דיגיטליות מפריט למביני עניין למוצר עממי, שמשמש אנשים בכל הגילאים, המינים והתרבויות. המצלמה הדיגיטלית יצרה מהפכה של ממש באופן שבו אנחנו מתעדים את הרגעים המיוחדים שלנו ובאופן שבו אנו מציגים אותם.
המצלמה הדיגיטלית היא החוליה המעודכנת האחרונה במסורת של הצילום הביתי הנגיש, שהפך נפוץ במהלך המאה הקודמת. הופעתה של המצלמה הביתית שינתה את כל המרחב התרבותי שלנו. הצילום הפך לאחת מצורות האמנות הפופולאריות בעולם, הדיוקן המשפחתי הפך למזכרת שאי אפשר בלעדיה וגם כל אירוע או טיול כבר לא שלם בלי לתעד ולהנציח.
מצלמות דיגיטליות: קצת היסטוריהבמהלך המאה ה-19 החל המרוץ לפיתוח אמצעי צילום שבסופו של דבר הביא אותנו אל מצלמות דיגיטליות. מספר מדענים החלו לפתח לוחות צילום ואת סרט הפילם הראשוני, מה שהביא להוצאת המצלמה הראשונה של קודאק בשנת 1888. המצלמה עלתה 25 דולר וניתן היה לצלם בה 100 תמונות שנשלחו לפיתוח במעבדה בהמשך. בשנים הבאות המשיכו להופיע בקצב פיתוחים נוספים של המצלמה.
עוד לפני תחילת המאה העשרים הספיקה קודאק להוציא את מצלמת הכיס הראשונה ואת המצלמה הצבעונית הראשונה. בשנת 1900 היא המציאה את המצלמה הזולה הראשונה בייצור המוני, שעלתה דולר אחד בלבד. במאה ה-20 הופיעו המצאות כגון פלאש, פילם הנגטיב, סרט הצילום של קודאק המאפשר צילום של תנועה מהירה ומצלמת הפולורואיד איתה ניתן לפתח תמונות באופן מיידי.
מצלמות דיגיטליות: עידן חדשלקראת סוף שנות השמונים, עם המחשוב הגובר והמצאתה של רשת האינטרנט, ההתפתחויות המהירות לא פסחו על תחום הצילום. מרכזיותם של המחשבים רק העלו את הצורך להביא את התמונות לפורמט דיגיטלי. בדיוק כמו שקרה עם המצאת האינטרנט, גם מצלמות דיגיטליות התפתחו בעקבות פיתוח ידע למטרות לחימה בצבא ותכניות חקר החלל שעבר הסבה לייצור המוני.
מאז שנת 2000 לערך הופיעו בחיינו המצלמות הדיגיטליות, ששילבו איכות ומחירים סבירים. המעוניינים במצלמה יכלו לבחור ממגוון גדול של מותגים: מצלמות דיגיטליות קנון, מצלמות דיגיטליות סוני, מצלמות דיגיטליות ניקון, מצלמות דיגיטליות פנסוניק ועוד רבות.
תוך מספר שנים חובבי הצילום הפנו גב למצלמות האנלוגיות הישנות והפכו את המצלמה הדיגיטלית למלכה הבלתי מעורערת בתחום. גם המצלמות שנוספו למכשירי הטלפון הסלולאריים שינו את מציאות הצילום הזמין לחלוטין.
העולם שאחרי כניסתן של מצלמות דיגיטליותהמעבר הגורף לפורמט הדיגיטלי סחף את כולנו, אבל כמו בכל התפתחות, היו דברים שהשארנו מאחור. במקרה זה מדובר בחנויות הצילום שבעבר שירתו את כולנו בנאמנות וכעת נותרו מיותמות מלקוחות. תוך מספר מועט של שנים, בחצי הראשון של שנות האלפיים, חנויות רבות לפיתוח תמונות ברחבי העולם סגרו את שעריהן בעקבות ביקוש שירד באלפי אחוזים. לבעלי עסקים אלו מצלמות דיגיטליות היו על תקן קללה, אך בעלי היוזמה שרדו בכל זאת.
הצילום הדגיטלי השפיע גם על אמצעי התקשורתמצד שני המעבר לעידן הדיגיטלי גם הוסיף מימדים חדשים בתחום התקשורת והתרבות. כיום ניתן לצלם תמונה בחלק אחד של העולם ותוך דקות ספורות לשתף אותה באמצעות רשת חברתית לחברים בכל העולם.
מי שמבקש לשמר את אלבום התמונות הישן והטוב יכול להשתמש בשירותים חדשים כמו אלבומי תמונות דיגיטליים המפותחים באופן מקוון. מצלמות דיגיטליות כאן כדי להישאר- במהירות שיא הספקנו לאמץ אותן ולא נראה שיש מה שיחליף אותן בקרוב.
אורן שץ הוא מנהל אס.אי.או ישראל, המספקת שירותי קידום אתרים מקצועי במנועי חיפוש ושירותי שיווק באינטרנט.